woensdag 19 november 2014

Sokkenwas......


Er wordt mij wel eens gevraagd hoe ik de eigengebreide sokken was. Nou, als volgt:

Het voordeel van veel eigengebreide sokken hebben is dat je ze op kunt sparen.Deze sokken zijn allemaal van manlief, hij werkt in een steenfabriek dus zijn sokken zitten altijd dik onder het stof (trouwens, niet alleen zijn sokken hoor).
Ik spoel ze meerdere malen in warm water wat steeds dezelfde temperatuur heeft omdat de sokken anders gaan vervilten. Wol vervilt  als er temperatuurverschil is in was- en spoelwater en door wrijving.In het water doe ik telkens een scheutje Eucelan. Het is een geweldig wolwasmiddel wat je ook in het laatste spoelwater moet doen, zo heeft het gelijk een anti-mot behandeling.
De sokken sorteer ik altijd in lichte-midden- en donkere kleuren. En maar spoelen en spoelen.
Net zolang totdat het sopwater schoon blijft.
Dan gaan ze de machine in, ook gesorteerd in kleuren. Ik hou ze continue apart zodat de kleuren niet door kunnen lopen.
De enige reden dat ze de wasmachine in gaan is om te centrifugeren. Niet spoelen!
Dan ga ik ze ophangen. Netjes 2 aan 2, heb je straks gemak van als je ze op gaat vouwen.


 Hier hangen 29 paar die alleen van manlief zijn, er liggen nog 2 paar eigengebreide sokken voor hem in de kast en hij heeft een paar aan. Totaal voor hem dus 32 paar.  Ik heb deze winter nog steeds geen wollen sokken aangehad, het rekje zou anders stampvol hangen...


Blijft een leuk gezicht hé?  Al die sokken.......

5 opmerkingen:

 1. Pfffffff , ik zie wel dat ik sneller moet gaan breien !!!! lol
  Patti xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ben je mal. Jij hebt een enorme hoeveelheid shawls gebreid. Kan ik weer niet aan tippen. Momenteel ligt het sokken breien op een laag pitje. Ben een babydekentje aan het breien wat de nodige tijd vraagt. Ook ligt er nog een vest van Ton wat nodig af moet (winter begint toch?) Groetjes!

   Verwijderen
 2. Wat een karwei. Ik snap het wel. Zelf mik ik ze altijd meteen in de machine. Wel een wolprgramma. Wij werken ook niet in een steenfabriek. Na de vakantie lekte mijn wasmachine plots. Ik had de zeef er wel uit gehad voor de vakantie. Bleek er wat zand in de schroefdraad van de zeef te zitten uit de badlakens. Dus pas maar op met dat gruis!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi hoor al die sokken en ook het wassen doe je met veel aandacht

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Willy, ik heb je getagt. Kijk even op mijn blog. Kijk maar wat je er mee doet.

  BeantwoordenVerwijderen