donderdag 28 januari 2016

109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, vestje en een foute trui....

Tijd geleden dat ik een blog heb geschreven, hoogste tijd om weer even wat te laten zien.

Sokken nr. 109. Op de foto zijn de kleuren feller dan in het echt. Sokken zijn voor manlief, gebreid met Drops Fabel.

Sokken nr. 110 zijn voor de bio-groenteboer. Elk jaar krijgen hij of zijn vrouw een paar eigengebreide sokken als blijk van dank voor de groenten van hun moestuin. Op Sinterklaasavond doe ik dat met een gedichtje door de brievenbus. Gebreid met Regia.

Sokken nr. 111 zijn voor zoonlief, gebreid met Hosuband uit IJsland op nld nr. 4. Het zijn dikke warme sokken die als sloffen gebruikt worden.


Sokken nr. 112 zijn voor schoondochterlief,  Ook gebreid met de IJslandse wol en dan de bruin/creme kleur, zij gebruikt ze ook als sloffen. Bij zoonlief had ik  antislip van Regia op de zool gestreken maar ben daar niet tevreden over. Ondertussen heb ik een flesje Latex Sock stopper, daar moeten ze maar creatief mee aan de gang.

Sokken nr. 113, 114, 115, 116 en 117 zijn voor een aardige meneer. Heb 2 jaar geleden ook al een stapel sokken voor hem gebreid en die bevallen zo goed dat hij weer graag 10 paar wilde hebben. Met deze eerste 5 ben ik dus op de helft. Nog 5 paar te gaan en dan kunnen ze opgestuurd worden.
De wol is van Opal en dat breidt heerlijk.

Voor mijn kleine achterneefje heb ik een lekker warm vestje gebreid van heerlijke merinowol. De kleur is zachtgroen, de wol is van Rowan.


Het kraagje heb ik afgehecht volgens de I-cord techniek. Het is even een werkje maar het ziet er echt mooi uit.


Voorzien van houtje touwtje sluiting (die hij er al heel snel afpeuterde).Zoonlief hoorde ik altijd over een foute Kersttrui die hij altijd nog een keer wilde kopen. Ik bedacht me dat de meest foute Kersttrui door je moeder gebreid moet worden..dussss..patroon zoeken en hup naar de winkel.
Het inbreien is niet aan mij besteed, althans, wel het fair Isle maar niet de heen- en weergaande naalden. Toen een poging gedaan om Rudolph op te mazen maar daar ging het breiwerk bol van staan en dekte de ondergrond niet mooi af.

 
Uiteindelijk heb ik Rudolph gemaakt van vilt en dat op de trui gefestoneerd.
'

Dit is het resultaat geworden, hij past precies. Hier showt manlief hem en die is een stukkie kleiner dan zoonlief.

Zo, dat was het weer zo'n beetje. De volgende keer laat ik foto's zien van de 365 Quiltchallenge.1 opmerking:

  1. Mooie sokken! En wat een lief vestje en rendier is ook goed gelukt. Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen