donderdag 21 april 2016

de "helpende hand" bieden....

Vorige week kwam een kennisje langs met de vraag of ik de trui voor haar dochter af wil maken. Kennisje zag het niet meer zitten en wil toch graag de trui als verjaardagscadeau aan haar dochter geven. Tuurlijk help ik haar en heb ondertussen een begin gemaakt. Allereerst heb ik het hele patroon nagetekend met viltstift. (dochter van kennisje heeft het patroon met potlood nagetekend van een foto uit het blad Season en dat was onduidelijk en onhandig)


Daarna heb ik een stuk van het breiwerk afgeknipt waar teveel fouten in zaten en heb het op mijn eigen rondbreinaald gezet. (kennisje had in de winkel een rondbreinaald van carbon gekocht, niet zo'n handig advies van de winkel om iemand van 80 jaar een zwarte rondbreinaald voor zwarte wol te adviseren). 
Ondertussen heb ik een stuk van het lijf gebreid. Je kunt wel zien waar ik begonnen ben, kennisje had het al een aantal keren gebreid..uitgehaald en opnieuw begonnen waardoor de wol pluizig is geworden.  Even heb ik overwogen om helemaal opnieuw te beginnen maar besloten om dat niet te doen, kennisje kan nu immers altijd zeggen dat ze er aan meegewerkt heeft.

Ik heb ook al een begin gemaakt met een mouw. Eigenlijk om eerst eens te kijken of we hetzelfde breien. Achteraf was dat een goede beslissing want zo kwam ik er al snel achter dat ik op 3,5 over moest gaan, kennisje op 3.
Van de mouw heb ik nog geen foto, dochter moet eerst even passen of hij niet te smal is.  

Ik ga proberen om elke donderdag een update te schrijven.

*wordt vervolgd*

1 opmerking:

  1. Wat een moeilijk patroon, kennisje zou erg blij met je zijn.

    BeantwoordenVerwijderen