zondag 16 maart 2014

Randjes af, Dear Jane af, sokken af en de cake is ingezakt......

De randjes voor deze week ook weer klaar. Ze waren weer leuk om te doen en ondertussen zijn er al 24 gemaakt!





Ook maar even de achterkant ........




De Dear Jane is ook af, was een leuk borduurwerk. Nu is het wachten op stof en garen voor het nieuwe project.




Tussen de bedrijven door ook nog een paar sokken af voor manlief. Hij heeft ze nu aan en vind
ze lekker warm (koukleum hoor).
Ik heb ze gebreid met Phildar Folk 100 kleurnr. 106 Lierre.


Dan heb ik vandaag ook nog een cake gebakken in mijn wonderpan.
Hij is mislukt en ik weet niet wat ik fout gedaan heb.
Weet iemand van jullie het?
Alle ingrediënten heb ik op kamertemperatuur laten komen. Tijdens het bakken kwam de cake mooi omhoog en  na 60 minuten kwam het satéstokje er droog uit en heb ik het vuur uitgezet.
Daarna even het deksel eraf gehaald en 5 minuten later was hij ingezakt.

11 opmerkingen:

 1. I think it was the fairies who deflated your cake. I bet it tasted delicious anyway. Your sampler is just beautiful.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, i don't know, they didn't leave a note! Thanks, I:m a little bit proud on my sampler.

   Verwijderen
 2. toch een goede score, 3 van de 4 goed gelukt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo kun je het ook bekijken, het bekende verhaal van de optimist en de pessimist. De cake smaakt in ieder geval wel, al ziet hij er niet uit.

   Verwijderen
 3. Je mannetje is echt geen koukleum, ik en vriendlief zitten hier ook allebei met gebreide sokken !! Wat een supergaaf blog heb je , ik kom zeker vaker kijken !!
  liefs, Patti

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben ook allebei gebreide sokken hoor, heerlijk! Ik ben al op je blog gaan rondneuzen, geweldig wat je allemaal maakt.

   Verwijderen
 4. Wat ga je als een sneltrein. Mooi en netjes het borduurwerk. Prachtige sokken. Wat de cake betreft ik zou het niet weten. Zelf bak ik in een elektrische wonderpan. Als hij klaar is stort ik hem meteen. Groot bord erover en storten maar. Wel op letten dat je je niet brand. Was dit je 1e? Ik ruik altijd wanneer hij ongeveer klaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, als mijn handwerklerares van vroeger (juffrouw Büchner uit Gorinchem) mij nu eens kon zien........
   Het gekke is dat dit niet mijn eerste cake is, hij lukt af en toe wél en af en toe níet. Het enige wat ik nog kan bedenken is dat dit beslag in de foodprocessor geklopt is, zal de volgende keer gewoon met de ouderwetse handmixer aan de slag gaan. Wellicht is het dan toch luchtiger. -wordt vervolgd-.

   Verwijderen
 5. Als je drie keer hardop AF zegt moet je niet vreemd opkijken dat je cake ook AF gaat, net als een hondje, heel gehoorzaam. Alle gekeid enz. het lijkt alsof het "vet'' de boter tijdens het bakken naar onderen is gezakt, dan is de bovenkant net een eierkoek a la Sonja en zakt naar het steviger gebakken deel met meer boter er in. De boter mag wel zacht zijn, maar niet gesmolten, dat kan een oorzaak zijn. Ook eieren en boter in porties kan helpen, eerst doormixen en dan weer toevoegen, lees maar eens een aantal basis cake recepten van verschillende blogs.ook over het tijdstip van storten. Een mislukte cake was voor ons kinderen altijd hoera, want die konden we zelf opeten, gelukten waren meestal goede cadeau's en gingen onze monden voorbij.Elektrische handmixer zou het antwoord ook nog kunnen zijn, zo gauw cakedeeg dooreen gemixed is moet je stoppen en dat zie je niet zo goed met een foodprocessor. R

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie "anoniem", Volgende keer let ik er op dat de boter niet té zacht is en alles in gedeeltes toevoegen met de handmixer. Wij vonden het vroeger ook altijd fijn als de cake mislukt was, op de facebookpagina "randje per week" had ik de link gezet naar dit blog van mij en de reactie daar was: "mmmmmh, lekker ingezakte cake"! Grappig dat de meesten dat toch het lekkerst vinden.

   Verwijderen
 6. Over de cake kan ik zeggen dat ik eigenlijk altijd gesmolten boter gebruik, maar alle ingrediënten 1 voor 1 toe voeg. Soms is ook de kamer temperatuur gas stand, en het openen van de pan tijdens het bakken van invloed. Maar als de smaak goed is........niet getreurd

  BeantwoordenVerwijderen