woensdag 5 maart 2014

sokken, sokken, sokken, sokken, er komt geen eind aan!

Ja hoor, weer een paar af.
Deze keer zijn het "voor wat hoort wat" sokken voor de boer.
Gebreid met Drops Fabel kleur 604pl.
Op mijn fotoalbum:  http://www.ipernity.com/doc/98058  vind je verschillende albums waaronder ook het "voor wat hoort"  album.Het voordeel van veel gebreide sokken hebben is dat je ze op kunt sparen tot je een wasmachine vol sokken hebt.
Ideaal.
Manlief werkt in een steenfabriek en zijn sokken spoel ik altijd eerst met de hand goed uit.Daarna gaan ze met z'n allen gezellig in de wasmachine op het wolprogramma.
(wij noemen dat het sokkenwasprogramma).
Ik was de sokken trouwens altijd met Eucalan. Het is niet goedkoop maar ik ben er zeer
tevreden over, je hebt er weinig van nodig en zodoende doe je lang met zo'n fles.
Een theelepeltje in het wasmiddelenbakje en een theelepeltje in het wasverzachterbakje is echt voldoende.
Het hoeft officieel niet uitgespoeld te worden, is zelfs beter van niet omdat het een anti-mot werking heeft.


Leuk gezicht hé al die sokken.  (dit zijn ze trouwens niet allemaal hoor)


5 opmerkingen:

 1. Weer een stel mooie sokken. De boer zal er blij mee zijn. Zo te zien dragen jullie net als wij altijd gebreide sokken. Heerlijk zo'n rekje vol sokken en eucolan waar koop je dat? Ik gooi ze altijd bij de spijkerbroeken in op 30 graden. Maar als er wol in zit is dat natuurlijk niet zo goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, altijd eigen gebreide sokken met 75% wol. Ik koop de Eucelan bij de Schapekop in Nieuwpoort, ik weet niet precies waar je woont maar er zal best een wolwinkel bij je in de buurt zijn die het ook verkoopt. In een supermarkt vind je het niet, alleen in een handwerkwinkel. Als je het bij jullie niet kunt vinden dan wil ik best een flesje opsturen hoor. De boer is altijd blij met een paar nieuwe sokken, wat zo leuk is: als we naar hun winkeltje gaan en hij ziet mij dan tilt hij altijd een stukje broekspijp op en laat blij zijn sokken zien. Dat is zó leuk. Verder een hele verlegen man maar dit doet hij altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zal het hier vast ook wel te krijgen zijn. Ik ga eens zoeken. Bedankt voor de lieve reaktie. Leuk zo'n boer, daar doe je het voor toch! Een stukje waardering voor het fijne werk.

   Verwijderen
 3. Wat een mooie sokken heb je weer gebreid!
  Ik wist niet, dat Eucalan ook in de wasmachine kan, ik gebruik het zo af en toe voor een handwasje en verder wolwasmiddel van de supermarkt, maar op de manier zoals jij het beschrijft ga ik het ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik het alleen voor onze sokken en eigengebreide truien en vesten. Manlief heeft een paar sokken van een mengsel alpacawol/polyamide en die gaat bij de meesten vilten maar ik heb daar geen last van. De sokken blijven prachtig. Dus ook om het vilten tegen te gaan is het goed spul.

   Verwijderen