zondag 25 mei 2014

Orifrice hooks en de buit van een rommelmarkt.............

Een breivriendin,   http://herehaveacuppa.blogspot.nl/ ,  die niet alleen breidt, spint en haakt maar ook een houtdraaibank heeft, heeft op verzoek voor mijn man  een nieuwe orifrice hook (weet het Nederlandse woord niet) gemaakt. Althans, niet ééntje maar gelijk drie van verschillende houtsoorten zodat hij kon kiezen welke het beste bij zijn spinnenwiel past. Het wordt nog een probleem om te kiezen, ze zijn alle 3 even mooi. Ze liggen hier op een breiwerk waar ik in een volgend blog over zal schrijven.
Op de rommelmarkt heb ik een zak met stopwol gekocht, ik had er al wat van liggen maar er kan altijd meer bij. Als je zelf sokken  breidt dan leer je vanzelf om ze ook te stoppen, dat gaat immers sneller dan nieuwe breien!  Ik heb alle kaartjes eens gesorteerd, leuk om die verschillende te zien. Er zit één hele oude bij waar "stop Sajet" op staat. Hoe oud zal díe zijn?
En ook nog een stapeltje kaartjes die ooit op maat geknipt zijn zodat ze in een naaidoos pasten. Ik kan weer vooruit, grijp voorlopig niet mis.3 opmerkingen:

 1. Draaddoortgatheenhaalhaakje?? Wat ontzettend leuk al die kaartjes met stopwol!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm, het lijken wel een soort groffe kantklosjes op de bovenste foto !
  Er vlogen idd de nodige vleeswaren door de kamer toen al mijn DMC op de grond lag ,( weet niet zeker of jij dat echt wel wil weten :-)) maar dat was nog niks vergeleken bij wat ik gisteren riep toen er een vulling uit mijn tand viel tijdens het poetsen, grrrrrrrrrrrrrrrr !!!!! hahaha

  liefs, Patti

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat draaiwerk. Ik weet niet waar het voor wordt gebruikt. Wat lekker veel stopkaartjes, altijd handig. Zelf rijg ik ze ook vaak door.

  BeantwoordenVerwijderen