dinsdag 3 juni 2014

Randje per dag, randje per week en huisje per maand. Tussendoor de zeemeeuw, verder heb ik alles onder controle hoor!


Randje per dag:   Vest voor manlief, Drops nr. 135 - 3 . Oorspronkelijke patroon is voor een trui maar ik maak er een vest van. Ik brei het van middenvoor naar middenvoor. Elke 4e naald is erg bewerkelijk  ik heb me opgelegd om elke dag minimaal 4 naalden te breien =  randje met honingraat. De wol heeft manlief zelf gesponnen, mengsel van Merino met zijde en is 3 draads getwijnd. Brei het op naalden 4.
Randje per week:  ondertussen hebben we al 46 randjes gehad. Het blijft leuk om te doen, elke zaterdagochtend als eerste kijken welke randjes we hebben gekregen.

ra


Huisje per maand:    het patroon, 12 afzonderlijke delen, heb ik gekocht op internet en het DMC garen had ik nog. Eigenlijk hebben we nog erg veel DMC en mocht ik een nummer misgrijpen dan heb ik vast wel een ander kleurtje wat er goed op lijkt. De maandaanduiding doe ik in het Nederlands, ik ben tenslotte een Nederlander in hart en nieren. De patronen zijn van Country Cottage Needleworks - Cottage of the Month. Vorige week ben ik begonnen met de maand mei,  nu nog even de maand Juni doen dan kan ik verder met de meeuw.  
Als alle dag/week- en maandprojecten af zijn dan kan ik verder met de meeuw. Deze wordt zó mooi!3 opmerkingen:

 1. Heerlijk al die bezigheden, dat vest is echt prachtig!! En wat leuk dat huisje per maand!!!! Heerlijk dat engelse design :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig breiwerk en mooi garen heeft je man gespint. Super zo'n man! De borduurwerken worden ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige werkjes ben je mee bezig en die trui word super ..... natuurlijk mede dankzij je man :-) !
  liefs, Patti

  BeantwoordenVerwijderen