donderdag 10 juli 2014

Vanmiddag de courgettes maar eens onder handen genomen.....Zo'n 25 courgettes, overal vandaan gehaald, geschild en in stukken gesneden, opgezet met een beetje water. Zo'n 5 minuten goed door laten koken en daarna flink met de staafmixer de boel gepureerd. Ik had zoveel courgettes dat het in twee gedeeltes moest.  
Potten goed gewassen met soda en met kokend water nagespoeld. Ringen uitgekookt en vanuit het water op het deksel gedaan (eigenlijk ónder het deksel gedaan).


 Lekker rommeltje in de keuken.
Hier staan ze te wachten totdat ze de weckketel in mogen. 16 potten van een halve liter.
Hier zijn ze uit de weckketel gehaald. Morgen mogen de klemmen eraf en is het spannend of ze dicht zitten. Zo niet, dan hebben we een uitdaging.......
Er zitten geen E-nummers of conserveringsmiddelen in, puur natuur. Lekkere basis voor pastasaus of courgettesoep.2 opmerkingen:

  1. Zo jij bent druk geweest, en dat met die warmte. Wel fijn zo'n voorraad!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed gedaan. Bedankt voor je reaktie op mijn blog. Deze week deed ik een pot boontjes weg waar na 2 jaar de schimmel op stond. Waarschijnlijk tegen aan gestoten toen ik de jam in dezelfde kast deed. Anders kan ik het niet verklaren. Hoop dat ze goed dicht zijn morgen. Altijd handig om wat in huis te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen