vrijdag 11 juli 2014

Wecken, borduren, breien .....


Weer geweckt. Deze keer 9 liter ossenstaartsoep.  De ossenstaart halen we altijd bij de biologische slager.
Een paar uur zachtjes op het oliestelletje laten staan, krijg je de lekkerste bouillon van.
En maar weer weckpotten schoonmaken; soda en kokend water.
Hup de ketel in, hij zat best vol deze keer.
12 x 1/4 liter pot en 6 x 3/4 liter pot overheerlijke groentesoep. Morgen mogen de klemmetjes eraf, eerst afkoelen.
Wisten jullie trouwens al dat er op Facebook door Margriet Timmer en mij een pagina is gestart over wecken:  "wecken is hip"  
Heb je interesse, weck je zelf ook of heb je ooit geweckt meld je dan aan, het is leuk om te zien wat een ander nou in die potten stopt. Ook kunnen we elkaar helpen met problemen. Hoe meer leden, hoe meer hulp en gezelligheid.
Stuur Margriet Timmer  of mij een Pbtje of reageer op dit blog dan zorg ik ervoor dat je aangemeld wordt.Naast het wecken ben ik ook aan het borduren, het is nu Juli dus het huisje van Juli mocht geborduurd worden. Officieel hoorde daar de Amerikaanse vlag op maar ik heb toch voor de Nederlandse gekozen.
 Ik ben  tenslotte 100% Nederlandse.
De randjes gaan ook lekker, ik kan ze nog elke week bijhouden. Momenteel zijn ze niet zo ingewikkeld en groot.
Deze vind ik ook nog steeds heel leuk om te doen. Beetje van The Stitch Company en een beetje van mezelf.
's Avonds zit ik meestal even te breien, niet veel, maar ik probeer toch elke dag een randje te doen. Gisteren heb ik het breiwerk verdeeld in 2 voorpanden en een rugpand. Dat langere stukje is van het voorpand, als die de gewenste hoogte heeft ga ik aan het andere voorpand beginnen.


6 opmerkingen:

 1. https://www.facebook.com/Landskeuken?fref=ts Ken je deze?

  Ik weck ook Rodebietenzoetzuur is onze favoriet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Wemmie, nee die kende ik nog niet. Zodra ik tijd heb ga ik hem op mijn gemakje bekijken. Dank je wel voor de tip.
   Die rodebieten zoetzuur, weck je die ook nog in de ketel of bewaar je het zo.

   Verwijderen
 2. Naast borduren is ook wecken een hobby, net als jam maken e.d. Ik heb dus wel interesse in de FBpagina.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo JeeBee, ik kan je niet vinden op Facebook. Met welke naam zit je daar op? Anders kun je ook mij opzoeken, ik sta gewoon onder Willy Kooiman- de Jong op facebook en stuur dan even een pbtje.

   Verwijderen
 3. Lekker gezellig ziet dat er uit met al die gevulde potten. Zaten de anderen allemaal dicht? Momenteel heb ik niks in de tuin om te wecken. Vorig jaar veel aardbeien geweckt. Boontjes waren mislukt helaas. Ik kijk wel mee op facebook, het boeit me wel en je leert er ook nog wat van. Mijn moeder deed vroeger ook altijd vlees in weckpotten maar ik heb er te weinig bij gestaan te kijken hoe ze dat deed. Zij gebruikte soms ook spiritus om te kijken of de potten goed gesloten waren.
  Mooi wordt al je handwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, de potten van de courgettemoes zaten allemaal dicht en zojuist heb ik de klemmetjes van de soep gehaald en ook die zitten (nog steeds) dicht.
  Leuk dat je op Facebook meekijkt, inderdaad we leren van elkaar.
  Mijn moeder vertelde dat ze vroeger "iets" op de inhoud lag en het aanstak. Snel het deksel erop en zodra het vlammetje uit was was ook de pot dicht. Ze weet niet meer precies wat het was, ik denk zelf iets van paraffine.
  Met spiritus kijken of de potten goed gesloten waren ken ik niet, hoe ging dat precies?
  Ja, het handwerk ben ik zelf best een beetje trots op, als mijn handwerklerares het zou zien dan zou ze echt opkijken. Ze zat regelmatig met mijn handwerkjes in haar handen en schudde dan met haar hoofd (wat moet er van haar terechtkomen?)
  Groetjes en een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen