maandag 16 februari 2015

Wecken en sokken....


Vorige week was ik bij een brei-weck-borduurvriendin en zij had een mand vol met sokkenwol liggen waar ze meters mee had zitten punnikken. Oke, het was therapie om van het roken af te komen (en dat is gelukt!) maar ik, als sokkenbreister, vond het zo ongelooflijk zonde om daar mooie sokkenwolletjes voor te gebruiken. Enfin, er dwaalde nog een bol Lana Grossa sokkenwol in die mand rond en die heb ik kunnen redden van de punnikklos. Ik beloofde haar  er sokken voor haar van zou breien en dat heb ik gedaan. Vanmiddag even langs gebracht en gezien dat ze pasten en dat ze er blij mee was. Hartstikke leuk. Eigenlijk doe ik dit soort spontane acties nooit, maar voor haar (of om het bolletje sokkenwol te redden  uit de klauwen van een punnikklosje) maakte ik graag een uitzondering. Hoop dat ze er veel plezier mee heeft. Er was trouwens nog maar 1 meter wol over. De sokken wegen elk goed 52 gram wat betekent dat er op het bolletje méér dan 100 gram zat. Gelukkig maar want ik zou anders te kort hebben gehad. De benen zijn identiek maar de voeten zijn iets verschillend, dat kon niet anders.
Het is paar nummer 106. Lana Grossa Meilenweit Two in one

Gisteren heb ik mijn tijd, tussen het sokkenbreien en fietsen met manlief door, goed besteed. Een zak van 10 kilo Nicola's en nog een kilo die ik nog in huis had geschild en geweckt.Ik heb ze rauw in de potten gedaan
en 75 minuten op 100 graden geweckt. Voorlopig hebben wij aardappelen genoeg op voorraad.....zonder dat ze uitlopen!


2 opmerkingen:

  1. Prachtige sokken en een leuk verhaal. Aardappelen wecken heel apart. De mijne krijgen geen tijd om te spruiten dan zijn ze weer op. Ik koop 10 kilo per maand en die gaan schoon op. We kopen tussentijds nog wel eens bij. Echte aardappeleters. Fijne avond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een nobele daad om dat arme bolletje te redden!! Mooie sokken zijn het geworden hoor. Joh aardappels wekken? Nooit gehoord dat dat kan, lijkt me ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen