maandag 16 maart 2015

Breien, drogen, quilten, breien en drogen.......


Eindelijk is het vest voor manlief klaar, althans, op het blocken na. Ontzettend leuk afwisselend patroon van Drops Design 135-3. Oorspronkelijk als trui bedoeld maar manlief wilde hier een vest van.
Nu in een badje van Eucelan stoppen en opspannen, wordt het zoveel mooier van.


Het was weer tijd om appeltjes te drogen. Dit keer zonder schil (volgende keer weer mét schil). Heerlijk om tussendoor van te snoepen.


Je houdt er alleen zo weinig van over, Die appeltjes krimpen ontzettend.
De pot was bijna leeg, we kunnen nu weer een paar weken vooruit.
Quilten doe ik ook nog steeds alleen wel machinaal, het wordt te pijnlijk om het met de hand te doen. Als ik me de tijd gun om op mijn naaikamer te gaan zitten dan werk ik aan deze leuke quilt (ontwerp Leonneke Romeijn). Het is een cursus bij de Schapekop in Nieuwpoort.
Een paar weken geleden zijn we naar de ontzettend leuke winkel van Ribbels in Leiden gegaan.
Wat een keuze, ongelooflijk en alles zo mooi op kleur gesorteerd. Per 1 april gaat hun nieuwe winkel open en ik hoop ze dan snel te bezoeken.
Enfin, we zijn daar natuurlijk niet voor niets naar toe gegaan. Zij zijn dealer van het Noorse merk: "Dale" wat ik nodig heb voor het nieuwe project:  wederom een vest genaamd Hemsedal of Norway. Ik brei dat met Dale-Heilo.
Ondertussen heb ik al een lekker begin gemaakt en ben aangekomen bij de Mooses. Tja, hoe hou je in vredesnaam bij waar je gebleven bent......
Enige tijd geleden kreeg ik van een breivriendin kleine papieren labeltjes, deze heb ik opgezocht en heb het patroon ingedeeld in vakken van 20/26 steken. Zo hou je overzicht, mocht je toch een fout maken hoef je nooit meer dan 26 steken achteruit te breien (heb ik een erge hekel aan)

Zo ziet het er uit, zo ontzettend handig!Nog maar een keer het droogapparaat aan, deze keer met champignons.
Die zijn zó lekker uit het droogapparaat.  Zo gaan ze er in:


en zo komen ze er uit:Sokken heb ik nog steeds niet opgezet, heb met mezelf afgesproken dat ik 3 maanden geen sokken mag breien. Of het lukt?  Geen idee, ik doe mijn best al kriebelt het wel hoor.

7 opmerkingen:

 1. Wat ben je ook een bezige bij. Prachtig is het vest geworden maar het andere wordt ook heel mooi. Dat is een hel klus. En de quilt begint er ook al op te lijken. Lekker al die gedroogde hapjes. Mooie dag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoelde hele klus natuurlijk.

   Verwijderen
  2. Dank je, ik kan slecht met mijn armen over elkaar zitten, net als jij..van vele markten thuis.'

   Verwijderen
 2. wow, wat ben jij actief en creatief bezig. Bij mij lijkt er niets uit mijn handen te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook wel eens zo'n dag hoor, dan hoop ik dat ie maar snel voorbij is ;)

   Verwijderen
 3. Jij geen sokken breien??? Waar begin je aan? Je appels zien er zalig uit, wij kregen ze als kind altijd van mijn ''ome kees en tante bep'' ik meen familie van mn oma. Heerlijk vond ik die!

  De trui van Ton is prachtig geworden en t vest wordt ook schitterend. Ik ben inmiddels ook weer bezig met een vestje.

  Groetjes annemieke

  BeantwoordenVerwijderen