dinsdag 21 juli 2015

Jam, jam, drogen, breien en breien...euh?

Kersentijd!  We hebben nog nooit zoveel jam gegeten sinds ik de jam zelf maak. Vlakbij ons zit een grote kersenboomgaard waar je de lekkerste kersen kunt kopen. Ook verkopen ze "brak-kersen"  voor de jam, siroop of saus.  Stukken goedkoper natuurlijk dan de gewone. Enfin, 3 kilo ontpit 




en heerlijke jam van gemaakt.




Tijdje terug liep ik per toeval tegen afgeprijsde wilde perzikken en abrikozen aan.



Kun je heerlijke jam van maken.



Courgettes kun je heel goed drogen




Hier liggen ze klaar om de droger in te gaan.



Wat je overhoudt is een pot heerlijke gedroogde courgetteschijven waar je weer mee kunt koken, als snack kunt eten en zelf heb ik stukjes geknipt door de courgettesoep gedaan.. Lekker hoor.





Update van mijn vest.. het lijf is af.. eindelijk... welgeteld 78 cm.
Nu beginnen met de mouwen, deze worden in streeppatroon gebreid.  Drops 58-15





Sokken nr. 108 willen maar niet vlotten.  Nog nooit zolang over een paar sokken gedaan.
Ik stoei ook nog steeds met die korte naaldjes, aan de ene kant is het ontspannender voor je schouders maar aan de andere kant baal ik dat het langzamer gaat...dat zal de reden zijn waarom ik ze al gauw laat liggen.  Het einde is in zicht, nog even doorbreien dan kunnen ze naar de boer: " voor wat hoort wat" sokken.


1 opmerking: