woensdag 28 december 2016

Tsjonge zeg, dat is een tijd geleden....

Heb niet stil gezeten hoor.

Ik heb dit jaar al heel wat perensap gemaakt voor zoonlief, het gaat telkens met 10 kg peren tegelijk.Voor mijn achterneefje heb ik weer een vestje gebreid. Het vorige vestje heeft hij ontzettend veel gedragen en was echt te klein geworden. De wol heb ik op de Weversmarkt in Hoorn gekocht, was een mooie aanbieding waar je toevallig tegenaan moet lopen. Heb gelijk voor nóg 2 vestjes wol meegenomen.
Het patroon komt uit het laatste boek van Stella Ruhe:  "kindervisserstruien" (Spakenburg).Ook een kerstworkshopje gevolgd bij Fat Quarters in Culemborg:  klikkerdeklik
zo leuk en gezellig daar. Het hele ding is van vilt gemaakt en er is geen naaimachine aan te pas gekomen. Mijn handen vinden werken met vilt fijner dat met stof, had na afloop weinig pijn.Op een Handwerkbeurs had ik een keer een viltpakket gekocht waar je 2 van die oerlelijke kerstmannen van kunt maken. Heel simpel patroon maar leuk resultaat.Brood bakken doe ik ook nog steeds en het gaat me steeds beter af. Komt ook doordat ik een workshop gevolgd heb bij Leonie:  klikkerdeklik. Ze doet het zo relaxt en geeft adviezen waar je wat aan hebt. Je kunt er zo thuis mee verder. Mocht je nog twijfelen...niet doen maar ga bij haar leren hoe je heel simpel het lekkerste brood kunt bakken.Tja, en dan gaat er opeens een knop om in je hoofd en besluit je de kilo's aan te pakken. Eind september begonnen en het gaat eigenlijk super. Het is eenvoudig vol te houden (koolhydraatbeperkt), je kunt nog van alles eten en hoeft echt geen honger te lijden.
Ik ben nu zo'n beetje op de helft van wat ik kwijt wil raken en kan dat natuurlijk aan de kledingmaat al goed merken.
Zo lag er een gebreid vest klaar om in elkaar te zetten. Zoals gewoonlijk zat ik daar weer tegen aan te hikken. Nou, dat was maar goed want nu kon ik het  (saampies met manlief) uittrekken.
Zonde van het werk, ja inderdaad maar ik heb zo wel errug veel lol van mijn wol en mijn kleinere kledingmaat.
Ook lag er nog een selfmade-pakket van Merchant and Mills:  klikkerddeklik. Manlief had dat op de Weefmarkt in Hoorn zien liggen. Heel leuk pakket, alles netjes op maat voorgesneden.
Soms 2, soms 4 lagen canvas/oilskincanvas, mijn Bernina had er totaal geen moeite mee.
Enfin, weer een stoere mannentas rijker.
Ik zal vast nog wel vergeten zijn om iets te laten zien maar dat komt de volgende keer weer.

Fijne Jaarwisseling en de beste wensen voor het nieuwe jaar!
2 opmerkingen:

  1. Lief vestje, zonde van het andere breiwerk niet van de kilo's. Ach het houdt je van de straat. Mooie stevige tas. Jullie ook een goed uiteinde en een gezond 2017 toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijne Jaarwisseling toegewenst en folle lok en seine yn it nije jier!
    Tynke

    BeantwoordenVerwijderen