maandag 11 augustus 2014

Eindelijk weer eens blogje van mij ....


Jeetje, al een poos niets geschreven. Snel verandering in brengen....

De afgelopen weken heb ik courgettes ingemaakt (zoetzuur) en courgettesoep gemaakt.Ook heb ik geweckt, pruimen en bonen. Nu nog op zoek naar rode bietjes en tomaten, die wil ik nog graag gaan wecken.  Weten jullie trouwens dat er een hele leuke facebookpagina is over wecken:  Wecken is hip!
Het is een besloten pagina dus je moet je wel even aanmelden. 
Mijn randjes voor deze week zijn ook weer af.  Deze is ook in de maak, moet er nog wat bij verzinnen. Het is geborduurd met echte zijde in een verloopkleur. De 15 blokken zijn van een patroon van the Stitch Company. 
Het huisje van augustus is ook in de maak.
Ook maar weer een paar sokken opgezet, deze zijn voor de bio groenteboer. We hebben al weer een heleboel heerlijke onbespoten groenten van hun gekregen en dan is een paar sokken als "dank jullie wel" wel op zijn plaats.  De komende tijd zal ik veel breien, zoonlief heeft een huis gekocht en daar moet wat aan geklust worden. Manlief is de klos en ik mag mee om voor de catering te zorgen. Ondertussen kan ik gewoon breien, meehelpen met klussen mag niet en is ook beter van niet. Zo maak ik me toch nuttig. 
Ondertussen hebben wij 17 orchidee planten. In de afgelopen jaren hier en daar gekocht (als ze afgeprijsd waren).
Manlief vind ze prachtig en ik laat hem zijn gang maar gaan.
Een paar maanden geleden heb ik wel de verzorging van hem overgenomen en kijk nou toch eens, er staan op dit moment 15 orchidee├źn in bloei.
Als de orchidee├źn bloeien mogen ze beneden staan en zodra ze uitgebloeid zijn gaan ze naar een slaapkamer boven (op het Noorden).
Het is beneden dus een beetje vol maar ach, wat geeft dat?
Ik geef ze zoveel mogelijk regenwater en verder helemaal niets.

2 opmerkingen:

  1. Mooi borduurwerk wordt het. En wat een prachtige orchideen. Er kan ook niet veel meer bij. Wel genieten van al die pracht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zooooo, wat ben jij een bezig bijtje zeg !!! Weet je dat ik helemaal geen zin meer heb in mijn lap als ik jouw vrolijke kleurtjes zie ?? LOL
    liefs, Patti

    BeantwoordenVerwijderen